dissabte

Els MEF, la teoria i les teories dels MEF

Dijous passat el curs de formació d'educació física va ser una altra vegada molt interessant. A partir del Primer nivell de concreció del Currículum nou vam agafar els continguts de cadascun dels 5 blocs i els vam desgranar entre les Competències Bàsiques, ho vam fer entre tots i per cicles, des d'inicial a superior. Cadascú intervenia quan creia que podia aportar alguna cosa i va ser espectacular l'atmosfera que es va crear entre una vintena de MEF amb ganes de millorar en la seva tasca, sí, ganes de millorar perquè ningú ens obliga a fer un curs de formació entre les 17:45 i les 19:45 i arribar a casa passades del vuit del vespre. Suposo que hi haurà gent que pensarà que és un rollo un curs d'educació física tan teòric però crec que és important que els MEF entenguem bé d'on surten tots els continguts i objectius i les relacions que s'estableixen entre ells per fer millors sessions i ser capaços de fer millor la nostra feina. Alguna vegada havíem comentat en altres cursos la necessitat que tenim els MEF d'estar en contacte entre nosaltres i parlar de les nostres coses: sessions, seguretat, problemes, avaluació, etc... entenc que l'èxit d'algunes webs d'EF i Fòrums és degut a aquest aspecte, necessitem estar en contacte perquè tenim ganes de millorar i en molts casos d'innovar en una assignatura apassionant com la nostra.
Us heu fixat en la diferència abismal que hi ha entre el número de pàgines web dedicades a l'EF i el número de pàgines web dedicades a altres especialitats del magisteri (ed.musical, ed.especial, llengua estrangera, ed. infantil) ?
Foto: "Amb la pubilla a l'esquena" de JRoca

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això està molt bé!.Però des d´aquí voldria queixar-me un poc dels cursos/seminaris que es fan a Mallorca. Treballo a dues concertades a Mallorca.Tenc horari de matí i tarda, treballo a una escola a 45 minuts de Palma i tots els cursets del CEP comencen a les 4 o a les 5 de la tarda i jo acabo a les 4.30.Quina possibilitat tenc d´acudir a tots els cursos i/o seminaris que es fan? Sembla que estan pensats per la gent que fa jornada continuada, i nosaltres què??.
Menció apart, la pubilla ja està força gran.Enhorabona!!

JRoca_Font ha dit...

Crec que és importantíssim que els mestres tinguem el màxim d'oportunitats de formar-nos i l'administració hauria de fer tot el possible perquè ho aconseguim. Cal fer-ho per zones perquè no és normal haver de fer 45 minuts per assistir a un curs, hi hauria d'haver cursos més propers, com a màxim un mestre hauria de fer mitja hora de camí, no més.
Intenteu reunir-vos uns quants mestres i demanar-ho a veure si hi ha sort.
Salut