dimecres

El típic error MEF


Després dels Jocs Olímpics més televisats de la història és evident que la majoria d'alumnes hauran vist alguns esports i possiblement estaran interessats en practicar-los d'alguna manera a l'escola. En tot aquest context els Mestres d'Educació Física (MEF) no hem de caure en l'error de pensar que l'esport és o ha de ser una part principal de la nostra tasca educativa a primària; la nostra tasca no és ensenyar esports i molt menys practicar-los, la nostra tasca és educar el cos i donar a conèixer als nostres alumnes les seves possibilitats en el màxim d'aspectes possibles.
Companys MEF, busquem les possibilitats educatives dels Jocs, que n'hi ha, però no seria correcte basar les sessions en practicar esports quan sabem que els nostres alumnes necessiten primer de tot aprendre a tenir un bon domini del seu propi cos i això, òbviament, no és una tasca que s'aconsegueixi en poc temps. Ja tindran temps...
Foto: "Un dia de platja" de JRoca'08

5 comentaris:

Emili ha dit...

A la primera classe d'educació Física de cada curs, i sobretot si estracta d'alumnes que encara jo no he tingut, sempre m'han de sentir la mateixa xerrameca: Que educació Física no vol dir jugar a futbol o a bàsquet, que d'esports tal i com el coneixem realment en farem pocs, i dde fet tot el que dius en aquest article. Bé, els que ens hi trobem ja ho sabem...
A reveure.

Anònim ha dit...

Comparteixo clarament la teva opinió. És una discussió que he tingut amb molts estudiants de MEF que seran futurs mestres aquest proper curs, i m'alegra llegir comentaris de persones que pensen com tu.

Ceci

JRoca_Font ha dit...

Emili,
hem de fer molta pedagogia amb els nostres alumnes i també en el nostre entorn, només així dignificarem l'EF.
Ceci,
molts estudiants de MEF tenen una idea molt equivocada del que és l'EF a primària i sobretot del que es poden trobar a l'escola, per sort veig que no és el teu cas.
Salut

zel ha dit...

Un deu amb majúscula pel comentari!!!! Ets un crak!

JRoca_Font ha dit...

Zel,
no serà tant, simplement intento aplicar els meus coneixements i la lògica a l'educació. Gràcies.
Salut