dimecres

Els decaignorats dels Jocs

Cada quatre anys seguim amb més o menys atenció els Jocs Olímpics i podem gaudir d'alguns esports que pràcticament passen desapercebuts pel que fa als mitjans durant aquest període de temps. Sabem que el futbol s'emporta els titulars, que a anys llum hi ha el bàsquet, que l'handbol aniria darrera i que esports com el waterpolo, volei o els hoqueis encara estan per sota pel que fa a esports d'equip. D'altra banda tenim la natació, la gimnàstica, ciclisme i l'atletisme que sembla que estiguin una mica per sobre de la resta i en aquest post em vull centrar en aquest últim. L'atletisme, que per raons diguem-ne òbvies és un dels esports més antics, es composa de moltes proves i aquí és on un servidor es desconcerta: els mitjans es centren en proves com els 100 metres llisos, els salts, la marató, alguna mitja distància, algun llançament però... i el decatló? algú sap com es diu l'atleta més complet del món que és capaç d'obtenir grans marques en deu proves atlètiques de gran tècnica? algú sap com es diu la dona més completa del món pel que fa a proves atlètiques que guanya l'or a l'heptatló femení?
Amics, entre recordmans estratosfèrics de velocitat, saltadors i llançadors d'objectes diversos jo em quedo amb els decatletes i les heptatletes que encara que no facin anuncis ni aconsegueixin espònsors amb facilitat per mi són els veritables súperesportistes de les proves atlètiques.
Foto: "Les sandàlies verdes sobre la lona blava de la tenda" de JRoca

2 comentaris:

Aleix ha dit...

Tota la raó. Els esports minoritaris estan condemants en un país amb tant poca cultura com el nostre (i per extensió també amb molt poca cultura esportiva).

Personalment em quedo amb els triatletes. O més ben dit, amb les triatletes. Unes noies ultrafortes en la capacitat física que més m'agrada: la resistència.

Salut!

Espero que d'aquí no masses anys incloguin l'escalada esportiva en les olimpiades. Doncs ja fa anys passaven per la tele algun Rockmaster i copa del mon... sembla que amb el temps nem a menys. Monocultura monocolor monoesportiva. En fin, uns micos

JRoca_Font ha dit...

Aleix,
el triatló és una modalitat que està guanyant adeptes a bon ritme i per la seva espectacularitat pot ser mediàtic, a veure si hi ha sort. Pel que fa a l'escalada esportiva estaria bé veure-la als Jocs però no tinc ni idea dels criteris que fan servir per incloure un esport, em sorprèn per exemple que l'hoquei patins no sigui olímpic i sí que ho sigui el d'herba; diria que es centren en interessos extra-esportius, és a dir, econòmics.
Salut