dimecres

Per la salut: Som-hi, però sense passar-se...

Fa uns dies que en prime time apareix un anunci contra el tabac a TV3, això és una novetat, feia anys que no feien una campanya contra aquesta porqueria que consumeix més d'un 29% de la població de manera directa i afecta al 71% restant gràcies a que aquesta estúpida fetalalleifetalatrampa que és la llei anti-tabac en realitat no protegeix els no fumadors com ho hauria de fer.
Anant a l'anunci, que en línies generals crec que és força encertat, voldria comentar una cosa:
en tot l'anunci només hi surt un nen i en cap cas consumeix el que prenen les persones adultes. Quan la mare es pren les gotes d'arsènic jo crec que el més normal és que n'hi donés unes quantes al seu fill ja que en realitat és el que li està fent amb el seu fum; però m'imagino que per les pressions de qui sigui no s'han atrevit a mostrar unes imatges tan dures.
Si es fa una campanya contra el tabac haurien de mostrar els màxims perjudicats i aquests són els que no poden escollir, els que s'empassen dia sí i dia també el que hi ha al seu entorn. L'anunci no toca la fibra, es veuen persones adultes que conscientment consumeixen substàncies verinoses però a l'anunci hi falten nens, així de clar.
El govern espanyol fa uns anys va fer una campanya des del meu punt de vista molt millor enfocada:

Campanya "El fum és fatal"
Un altre anunci amb nens

3 comentaris:

Roi ha dit...

El problema és que la majoria de gent no es creu els efectes perillosos del tabac. Potser que ho expliquin bé!

La llei anti-tabac és tan patètica com ridícula.

A més, hi ha la falsa assumpció que els restaurants tindrien menys clients si no s'hi permetés fumar.
En definitiva, quin país més retrassat!

Vida quotidiana ha dit...

Menys anuncis i propaganda i més fer una cosa que s'hauria d'haver fet fa temps: prohibir completament el consum de tabac en tots els locals.

JRoca_Font ha dit...

Roi,
d'acord, un país retrassat i poruc que no és capaç de fer lleis que de veritat defensin els més febles: els nens.
David,
no s'han atrevit a prohibir-ho ni a apujar-ne el preu quan està demostrat que és una mesura per fer-ne baixar el consum. Amb aquests preus tan baixos qualsevol jove s'hi enganxa de seguida.
Salut