dimarts

Avaluar els mestres

El curs vinent començaran les avaluacions al professorat i als centres des del Departament d'Educació; es veu que el cobrament dels sexennis dependrà en part de les conclusions de les avaluacions. No estic en contra que ens avaluïn però tinc força dubtes sobre quina ha de ser la manera de fer-ho: he llegit que es valorarà el rendiment dels alumnes i la satisfacció de les famílies; val, molt bé, però com? com valores el rendiment dels alumnes? mitjançant valors numèrics? mitjançant percentatges d'aprovats i suspesos? què s'entén per rendiment dels alumnes per exemple a cicle inicial de primària? i a sisè? però no hi ha ja unes proves bàsiques per fer una radiografia de la classe? fins a quin punt un mestre pot influir de forma manifesta en el rendiment? a veure, per molt que jo els digui als meus alumnes que estudiïn les taules de multiplicar si a casa no hi posen de la seva part el resultat no serà òptim en un percentatge molt gran. Amb tot això vull dir que hi ha moltes variables com el progrés al llarg dels cursos: una classe pot tenir un percentatge de suspesos del 60% posem pel cas en comprensió lectora a cinquè i pot semblar molt alt però és possible que a quart el tant per cent fos del 75%; es tindran en compte les múltiples variables?
I la satisfacció de les famílies? com es puntua? els passaran un test? no em vull ni imaginar les preguntes..
"Puntuï de l'u al deu al/la mestre/a del seu fill/a (u és molt baix i deu és molt alt):
Creu que és bona persona?: "
Bromes a part caldrà veure bé com s'ho fan per avaluar el professorat cada quatre anys, per la meva part tinc clar que seguiré treballant com fins ara.
Foto:"Pintant closques de cargols" de JRoca'09

3 comentaris:

Eric Vila ha dit...

Tot plegat fa riure ( per no plorar).

Ara ja posats a avaluar-nos també podriem avaluar la fenia del conseller, dels serveis territorials etc...

Està content amb la gestió del conseller?

Creu que l'atenció als serveis territorials és la correcte després d'haver doblat o triplicat el personal administratiu?

Els resultats farien por! jejeje

JRoca_Font ha dit...

eric,
el servei d'atenció dels serveis territorials mereixeria un bloc sencer i superaria el límit de comentaris, del senyor Honorable economista millor no parlar-ne.
Salut

Real Boise ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.